Artiest in huis - Binti

woensdag, 24 juni, 2015 - 10:00 tot zondag, 28 juni, 2015 - 17:00

BINTI bestaat uit Hadiel, Yasmin, Amina, Rana, Sherien en Fedia Holail Mohamed.

Ze komen uit hetzelfde nest en delen een onuitputtelijke passie voor muziek. BINTI begon als spontane zusterlijke samenzang en harmonie, maar niet zo lang geleden begon BINTI te werken aan eigen muziek. Hun single ‘My Sun My Moon’ is één van hun eerste composities, en gaat terug naar de stam: gitaar en stem. Ruw en eerlijk. Dit is prachtig in beeld gebracht in de videoclip van dit nummer, gemaakt door het succesvolle duo Wouter Bouvijn (Tweesprong) en Maximiliaan Dierickx.

BINTI voedde zichzelf op en verlegde haar eigen grenzen: van straatoptredens tot spelen op de grotere podia: de Handelsbeurs, het Depot, de Vooruit, het Sint-Jabobspodium op de Gentse Feesten, Dioniss Festival,... Ze sloegen de handen in elkaar met onder andere Flip Kowlier, stadsgenoot Sioen en speelden samen met Absynthe Minded op de Radio 1 Sessies. In Januari 2014 werden ze ook door Lady Linn opgemerkt en werden ze finalist van ‘De Nieuwe Lichting’, de zoektocht naar jong talent van Studio Brussel.

Voor hun eerste EP met uitsluitend eigen muziek werkten ze samen met producer Frederik Segers (Reena Riot, Sioen, Stadt) en werkten een EP af die op 20 maart 2014 in eigen beheer verscheen.

www.binti.be