Artiest in huis - Cie Tartaren - DEs VADERs

vrijdag, 29 april, 2016 - 10:00 tot zondag, 1 mei, 2016 - 17:00

Cie Tartaren is een sociaal-artistiek gezelschap uit Leuven dat al eerder voor de productie Hemel Boven B in Destelheide in residentie kwam. Dit keer komen ze repeteren aan DEs VADERs, een nieuwe productie die op 3 juni in première gaat.

Een theatraal onderzoek naar het gebruik van medicatie en de perceptie van de psychiatrische patiënt. Ivan Vrambout neemt de Tartaren mee in een participatief productieproces en kruipt met hen in de wartaal van het hoofd. Wie gelooft je nog als je mentaal zwak staat? Hoe kan je nog autonomie verkrijgen van de ander als die je als ‘ziek’ ziet? Welke invloed heeft medicatie op hoe jij de wereld ziet en de wereld jou? Hoe nog communiceren? Boos zijn, bang of ongelukkig? De spelers gaan aan de slag met de tekst ‘Vaoder’ van Strindberg om nadien bij andere teksten te belanden.

Ivan Vrambout (dramatherapie Sittard (Nl) en toneelregie Rits Brussel) won met zijn voorstelling ‘Survival of the Fittest’ de prijs voor Jong Theater op Theater aan Zee in 2001 en werkte nadien o.a. voor STUK (Leuven), Limelight (Kortrijk), nOna (Mechelen), De Kopergietery (Gent), publiekstheater NTGent, het Théâtre de la Galafronie (Brussel) en KVS (Brussel). Hij maakte sociaal-artistieke voorstellingen voor de Figuranten (Menen), Les Tanneurs (Brussel) en voor Compagnie Tartaren (‘Nonkel Wanj’ 2011 en ‘Barchoc’ 2013).

www.tartaren.be