Artiest in huis - Cie Tartaren - Hemel Boven B

vrijdag, 20 november, 2015 - 17:00 tot zondag, 22 november, 2015 - 17:00

Cie Tartaren is een buurtgericht sociaal-artistiek theatergezelschap uit de Ridderbuurt in Leuven. Zij werken aan professionele theaterproducties en worden ondersteund vanuit het Kunstendecreet. Zij komen voor het eerst naar Destelheide om er te werken aan de voorstelling "Hemel Boven B", geregisseerd door Johan Knuts.

Wat zou er gebeuren denk je? Ja, wat zou er gebeuren wanneer de Tartaren als ‘engelen’ op de daken van Leuven neerstrijken en met arendsogen gaan kijken naar de mens: wat hij allemaal doet, hoe hij zich gedraagt, hoe ze zich tot elkaar verhouden of proberen te verhouden of doen alsof ze zich verhouden?
Wat zou er gebeuren als die ‘engelen’ benoemen wat ze zien, hierbij voelen, denken? Misschien willen ze wel ingrijpen, of bij de mensen gaan wonen? Wie weet willen ze een aantal mensen met een bliksemschicht uit ‘het grote (samen)leven spel’ laten verdwijnen?
En wat zou er gebeuren met de ‘engelen’ zelf als ze het hierover niet helemaal eens zijn, en zelf een samenleving worden? 
Hemel boven B, door compagnie Tartaren, kritisch, boeiend, leuk en zeker bijzonder.

www.tartaren.be