Artiest in huis - Danscompagnie Lune

dinsdag, 9 februari, 2016 - 10:00 tot vrijdag, 12 februari, 2016 - 22:00

“He was naked. A naked beautiful handsome man with a pink umbrella. I will call him, Odo. Odo, that means Love. Handsome Odo with a pink umbrella playing hide and seek with his past in the woods. Just beautiful, just handsome." (Gorges Ocloo)

2115: En we leefden niet lang en gelukkig… Een boek, geschreven in 2015, beschrijft hoe de mensheid door zelfdestructie zal ten onder gaan. De schrijver bespeelt de mensen als zijn marionetten opdat ze hun lot niet zouden kunnen ontwijken. Komt er een revolutie? Of glijden we mee in de digitale machine van onze ondergang?

Op de meeslepende muziek van Gasper Piano laten vier dansers zich meevoeren op een rollercoaster van ervaringen en gevoelens. De clash tussen het imaginaire en het reële kan met de intense Gorges Ocloo als schrijver/ performer enkel gepassioneerde vonken en bombastisch vuurwerk veroorzaken.

Concept en choreografie: Jennifer Regidor
Originele muziekcompositie en uitvoering: Gasper Piano 

Tekst en creative mind: Gorges Ocloo

Dans en creatie: Leen Declercq, Gerrit Deschuyteneer, Anna Karenina Lambrechts, Cliff Pots

Dramaturgie: Gorges Ocloo
Ontwerp licht, geluid, decor: Roeland Pancken, Pieter Nys

Stagiair techniek: Jamison Van den Driessche

Make-up: Leen Doms, Dominique Dumalin

Speellijst:

Zaal De Put Destelheide Dworp

Vrijdag 12 februari 2016 om 20u (try-out)
Tickets: €10 via danscompagnielune@gmail.com

STUK Leuven

Vrijdag 18 maart 2016 om 20u30 (première)
Zaterdag 19 maart 2016 om 20u30
Tickets: €14/ €11(-18j, student, Cultuurkaart) via www.stuk.be, 016 320 320, tickets@stuk.be of STUK Onthaal (ma-vrij 10u00-22u30; zat & zondag:  17u00-17u30 en 19u30-22u30)

GC De Kroon St-Agatha-Berchem

Vrijdag 8 april 2016 om 20u30
Zaterdag 9 april 2016 om 20u (voorprogramma Roberto Olivan en Jennifer Regidor)

Tickets: €13 via 02 482 00 10 of dekroon@vgc.be

Met steun van GC De Kroon, Destelheide (residentie)

 

Jennifer Regidor volgde haar studies dans aan het Hoger Instituut voor Dans (specialisatie hedendaagse dans) en vulde deze gedeeltelijk aan met de opleiding bij P.A.R.T.S. in Brussel. Ze gaf les in dé Kunsthumaniora te Wilrijk en de nieuwe danshumaniora aan KA Redingenhof te Leuven. Ze geeft nog les in Danscentrum Aike Raes.

In haar eigen dansstudio Zenit organiseert ze workshops met gerenommeerde binnen- en buitenlandse gastdocenten/dansers. Ze was zelf danseres in choreografieën van o.a. Aimé de Lignière, Michou Swennen, Marie De Corte, Roberto Olivan, Gabriella Koutchoumova, Anabel Schellekens,... Ze werkte mee aan binnen- & buitenlandse dansprojecten in samenwerking met verschillende choreografen en groepen zoals P.A.R.T.S. (Anne Teresa De Keersmaeker), Cie. Aimé de Lignière, Cie. Arcoballo. In 2008 werkte ze mee aan de Frans-Spaanse film “Les derniers jours du monde” in een choreografie van Roberto Olivan.

Sinds 1999 leidt ze haar eigen danscompagnie Lune. Verscheidene producties stonden al in menig culturele centra in Vlaanderen, Nederland en Frankrijk. Als choreografe won ze reeds verscheidene prijzen en in 2006 en 2009 werd ze met Lune op Dance.Impact verkozen tot ambassadeur van hedendaagse amateurdans in Vlaanderen. Sinds 2010 danst ze ook soms zelf mee in producties van Lune.

De laatste jaren mengt ze hedendaagse dans steeds meer met andere kunstvormen o.a. percussie, zang, videokunst. Haar eigen dansmateriaal evolueert nog steeds en wordt vooral gekenmerkt door de muzikaliteit, flow en dynamiek waarbij ze het partnerwerk en grondwerk niet schuwt. Door reeds langer dan 12 intensieve jaren met danscompagnie Lune te werken, heeft Jennifer haar eigen kwaliteiten als choreografe ten volle kunnen ontdekken en aanscherpen. Met een niet te stuiten passie voor dans, beeld en muziek, brengt ze uiteenlopend werk met een telkens vernieuwende artistieke kwaliteit, maar toch een duidelijke eigen stempel. Zonder arrogante of elitaire franjes, maar toch resoluut weigerend om met populaire versiertrucs goedkoop succes na te hollen. Lune heeft verwonderd, ontroerd, verbaasd, fascinatie ontlokt, vragen opgeroepen, een glimlach getoverd…

De positieve reacties van het publiek hebben Jennifer steeds gestimuleerd om zich nog harder in te zetten voor Lune. Met danscompagnie Lune wil ze ook haar horizon verbreden, andere (dans)culturen opzoeken, uit de eigen danscocon breken, anticiperen op nieuwe tendensen, op de scène de confrontatie aangaan met andere kunsten, in grensoverschrijdende projecten stappen en het experiment niet schuwen. Zo kiest ze voor de meeste producties van Lune voor de input van een andere professionele artiest. Passeerden reeds de revue: andere choreografen, muzikanten, zangers, een actrice, een textielkunstenares, een fotografenduo, een videokunstenaar… Daarnaast werd Lune regelmatig gevraagd voor haar participatie aan multidisciplinaire projecten in samenwerking met andere artiesten en/of groepen. Hierdoor was in 2010 de oprichting van een nieuwe compagnie noodzakelijk geworden, Lune&Co. Sinds september 2013 is deze compagnie volledig afgescheiden, Compagnie CoCon werd geboren. Deze bestaat uit een database van freelance dansers, die per project worden aangesproken.

www.danscompagnielune.be