Artiest in huis - Danscompagnie Lune

zaterdag, 1 oktober, 2016 - 10:00 tot zondag, 2 oktober, 2016 - 17:00

Jennifer Regidor volgde haar studies dans aan het Hoger Instituut voor Dans (specialisatie hedendaagse dans) en vulde deze gedeeltelijk aan met de opleiding bij P.A.R.T.S. in Brussel. Ze gaf les in dé Kunsthumaniora te Wilrijk en de nieuwe danshumaniora aan KA Redingenhof te Leuven. Ze geeft nog les in Danscentrum Aike Raes.

In haar eigen dansstudio Zenit organiseert ze workshops met gerenommeerde binnen- en buitenlandse gastdocenten/dansers. Ze was zelf danseres in choreografieën van o.a. Aimé de Lignière, Michou Swennen, Marie De Corte, Roberto Olivan, Gabriella Koutchoumova, Anabel Schellekens,... Ze werkte mee aan binnen- & buitenlandse dansprojecten in samenwerking met verschillende choreografen en groepen zoals P.A.R.T.S. (Anne Teresa De Keersmaeker), Cie. Aimé de Lignière, Cie. Arcoballo. In 2008 werkte ze mee aan de Frans-Spaanse film “Les derniers jours du monde” in een choreografie van Roberto Olivan.

Sinds 1999 leidt ze haar eigen danscompagnie Lune. Verscheidene producties stonden al in menig culturele centra in Vlaanderen, Nederland en Frankrijk. Als choreografe won ze reeds verscheidene prijzen en in 2006 en 2009 werd ze met Lune op Dance.Impact verkozen tot ambassadeur van hedendaagse amateurdans in Vlaanderen. Sinds 2010 danst ze ook soms zelf mee in producties van Lune.

De laatste jaren mengt ze hedendaagse dans steeds meer met andere kunstvormen o.a. percussie, zang, videokunst. Haar eigen dansmateriaal evolueert nog steeds en wordt vooral gekenmerkt door de muzikaliteit, flow en dynamiek waarbij ze het partnerwerk en grondwerk niet schuwt. Door reeds langer dan 12 intensieve jaren met danscompagnie Lune te werken, heeft Jennifer haar eigen kwaliteiten als choreografe ten volle kunnen ontdekken en aanscherpen. Met een niet te stuiten passie voor dans, beeld en muziek, brengt ze uiteenlopend werk met een telkens vernieuwende artistieke kwaliteit, maar toch een duidelijke eigen stempel. Zonder arrogante of elitaire franjes, maar toch resoluut weigerend om met populaire versiertrucs goedkoop succes na te hollen. Lune heeft verwonderd, ontroerd, verbaasd, fascinatie ontlokt, vragen opgeroepen, een glimlach getoverd…

De positieve reacties van het publiek hebben Jennifer steeds gestimuleerd om zich nog harder in te zetten voor Lune. Met danscompagnie Lune wil ze ook haar horizon verbreden, andere (dans)culturen opzoeken, uit de eigen danscocon breken, anticiperen op nieuwe tendensen, op de scène de confrontatie aangaan met andere kunsten, in grensoverschrijdende projecten stappen en het experiment niet schuwen. Zo kiest ze voor de meeste producties van Lune voor de input van een andere professionele artiest. Passeerden reeds de revue: andere choreografen, muzikanten, zangers, een actrice, een textielkunstenares, een fotografenduo, een videokunstenaar… Daarnaast werd Lune regelmatig gevraagd voor haar participatie aan multidisciplinaire projecten in samenwerking met andere artiesten en/of groepen. Hierdoor was in 2010 de oprichting van een nieuwe compagnie noodzakelijk geworden, Lune&Co. Sinds september 2013 is deze compagnie volledig afgescheiden, Compagnie CoCon werd geboren. Deze bestaat uit een database van freelance dansers, die per project worden aangesproken.

www.danscompagnielune.be