Artiest in huis - Geert Vaes

maandag, 24 augustus, 2015 - 10:00 tot vrijdag, 4 september, 2015 - 18:00

Geert Vaes studeerde theater aan het RITS (Brussel) en werkte daarna een tijdje als performer en assistent bij Troubleyn/Jan Fabre, maar was als freelancer ook actief bij o.a. Kris Verdonck, Ivana Müller, Piet Arfeuille en Diederik Peeters.

Als maker was hij betrokken bij o.a. vzw Théâtre de la Liberté en Malpertuis, maar hij creëerde in eigen beheer ook performances, videowerk en de langspeelfilm Campeon.

Hij komt nu in Destelheide werken aan zijn nieuwe productie Come Watch Me Die (How to take your life less seriously). Daarin speelt hij met behulp van een speciaal masker zijn alter ego Walter Bourdin (°27), een Franse schrijnwerker, houtsnijder en amateurdichter van Joods-Russische afkomst. Sinds twee jaar woont Walter in Schaarbeek. Zijn eerste kennismaking met Brussel dateert van de bevrijding (1944-1945). Come Watch Me Die is zijn eerste ervaring als performer.

Walter Bourdin speelt zichzelf en vertelt als ervaringsdeskundige over ouder worden en sterven. Pietje De Dood speelt muziek en leidt een rommelmarkt met Walters persoonlijke spullen. Come Watch Me Die is een komisch-poëtische bespiegeling over vergankelijkheid en Het Einde, en hoe we dat allemaal niet té serieus moeten nemen.

Come Watch Me Die is het eerste deel van de RealPeopleTrilogy, telkens creëert Geert Vaes een "echt" persoon gebruikmakend van een SPFX-masker. Overkoepelend thema is Europa in de 21ste eeuw.

- Nr. 1: Walter Bourdin, FR, 87 jaar (aging, life and death)

- Nr. 2: Nina Quatro, SP, 26 jaar (gender, youth and sexuality)

- Nr. 3: Ayo Kabasele, FI/CD, 52 jaar (migration, skin-colour and The Other)