Artiest in huis - HETGEVOLG - Kijk Kind

maandag, 16 november, 2015 - 10:00 tot woensdag, 18 november, 2015 - 17:00

Stefan Perceval van HETGEVOLG komt bij ons repeteren aan het project Kijk Kind. Hier een fragment uit ons interview met hem.

Hoe geef je jouw visie vorm bij HETGEVOLG?

“Ik wil altijd vanuit de mens vertrekken. De mensen waar ik nu mee werk, zijn de kunstenaars van morgen: mensen die in armoede leven, vluchtelingen, jonge gasten op school… Zij zijn onze vrijwilligers en ambassadeurs, zij geven een ziel aan een theaterhuis. Als ik gastkunstenaars uitnodig, moeten ze geïnteresseerd zijn in de mensen met wie ze werken en niet enkel vanuit hun eigen navelenpluche kunst maken. Dat idee is bij HETGEVOLG sterker aanwezig dan bij andere gezelschappen. Ik ben zelfs onlangs uitgenodigd bij de Koning omwille van onze sociale werking. De dag waarop je beseft dat de mens belangrijk is, is zo fucking bevrijdend.”

“Momenteel loopt bij ons ook het project Kijk Kind, waarin ik met anderstalige nieuwkomers en mensen in armoede werk. Het zijn onze dunne vellekes, zoals ik hen noem. Al hebben we allemaal maar een dun velleke, hé (lacht). Het is fijn om te zien hoe iedereen naargelang het project vordert dichter naar elkaar toegroeit. Toen we onlangs het nieuws kregen dat een van onze deelnemers, Belaihni, uitgewezen werd en terug naar Ethiopië moest, reageerde iedereen erg emotioneel. Ik wou hem met HETGEVOLG nog verder helpen, maar ik kreeg zelfs dreigementen dat we onze subsidie zouden kwijtraken als ik dat zou doen…”

Lees hier het volledige interview

Ontdek hier alles over Kijk Kind