Artiest in huis - K.A.K.

dinsdag, 27 december, 2016 - 10:00 tot woensdag, 28 december, 2016 - 17:00

K.A.K. (kort voor Koekelbergse Alliantie van Knutselaars) is een losvast verbond van theatermakers, spelers, kunstenaars, performers, vormgevers, muzikanten, schrijvers en professionele idioten op vakantie.

In Destelheide komen ze twee dagen brainstormen en de toekomst voorbereiden!

K.A.K. is Annelore Crollet, Aurelie Di Marino, Benjamin Opdebeeck, Dries Gijsels, Elke Shari Van den Broeck, Esther Gouarné, Femke Stallaert, Frederika Del Nero, Lotte Diependaele, Nathalie Goossens, Nicolas Delalieux, Nikolas Lestaeghe, Nona Buhrs, Pieterjan Volckaert, Renée Goethijn, Thomas Vermaercke, Yuni Mahieu.

K.A.K.-sessies ontstonden in 2013 en 2014 als een platform waar een groep spelers en makers uit Brussel hun ruw en ongepolijst werk aan elkaar en een publiek toonden. Ze waren op zoek naar een manier om, zonder middelen of prestatiedruk, maar uit goesting en noodzaak, te vertellen hoe en waar ze stonden. De sessies waren een kruisbestuiving tussen de verschillende deelnemers, die op een middag en avond in wisselende combinaties en formaties een aantal toonmomenten na elkaar speelden. Spelers en makers verbleven vooraf één week samen in het gebouw van het K.A.K. (Koninklijk Atheneum Koekelberg). Van deze school leidden ze daarna hun naam af.

In het voorjaar van 2015 betrekt K.A.K. de voormalige Dandoyfabriek in het centrum van Brussel. Vanaf dan staat de afkorting K.A.K. voor Koekelbergse Alliantie van Knutselaars. De werkperiode wordt verlengd tot 6 weken, en de sessies vinden vier keer plaats: op 1, 2, 3 en 4 april 2015. Er was ook een feest dat K.A.K. organiseerde met het Brusselse 54KOLAKTIV.