Artiest in huis - Reinhard De Jonghe

maandag, 21 november, 2016 - 10:00 tot vrijdag, 25 november, 2016 - 17:00

Reinhard De Jonghe begeleidt geregeld creastages en animatorcursussen bij Jonge Helden. Daarnaast is hij ook actief als beeldend kunstenaar. Inspiratie voor zijn werk haalt hij uit zijn reizen, onder meer naar Peru,  IJsland en Mexico. De ongerepte omgeving, de kleurrijke klederdracht en de ervaringen die hij er opdeed, probeert hij vast te leggen in abstracte schilderijen op groot formaat. 

"Ik laat me vooral inspireren door landschappen. In de oude Vlaamse schilderkunst worden landschappen altijd zo grauw en donker afgebeeld, terwijl ik net vol kleur en fantasie mijn impressie van een landschap wil schilderen. Iedere vorm die ik op het doek schilder, is gebaseerd op natuurelementen zoals stenen, rotsen of landbouwterrassen."

"Ik probeer vanuit mijn gevoel te vertrekken, eerder dan de realiteit weer te geven. Toeschouwers mogen in mijn schilderijen zien wat ze willen: sommigen menen er een onderwaterlandschap in te herkennen, terwijl anderen er iets anders in zien: iedereen mag zijn fantasie de vrije loop laten!"

Tot eind januari 2017 heeft Reinhard samen met Tessa Amelynck de expo Behind the Scenes in Destelheide!

Reinhard organiseert ook een Snapchatwedstrijd!

(c) Jurgen Stroobant

Facebook-pagina Reinhard De Jonghe