Artiest in huis - Shanti! Shanti! & ZWAP

maandag, 8 februari, 2016 - 10:00 tot vrijdag, 12 februari, 2016 - 17:00

Shanti! Shanti! is een zanggroep voor Brusselse kinderen tussen 6 en 13 jaar. Alle kinderen - afkomstig van de meest verschillende horizonten - zijn welkom. Shanti! Shanti! heeft oor voor gekke stemmen, rare talen en kleurige klanken. Bovendien kunnen de ouders meezingen! De kinderen worden professioneel begeleid en maken kennis met verschillende zangstijlen. Ze krijgen ook een podium op verschillende festivals en culturele evenementen in binnen-en buitenland.

In 2010 werd de eerste zanggroep opgestart in Brussel. Nadien werdën ook samenwerkingen aangegaan met zanggroepen in Antwerpen en in Bergen (onder meer in het kader van Mons 2015). Shanti! Shanti! Brussel heeft een artistiek coördinator en een projectbegeleider die het project ondersteunt. Jaarlijks worden ook enkele compositie-opdrachten toegekend aan toonaangevende muzikanten. Zij schrijven nieuw werk op maat van de kinderen en gaan ook zelf met de groep aan de slag. Op die manier wordt een uniek en origineel repertoire ontwikkeld en zijn diverse samenwerkingen tussen de verschillende groepen mogelijk. 

In het verleden werkten de volgende artiesten mee: Anja Kowalski, Kaat de Windt, Anu Junnonen, Ophélie Verschuren, Peter Spaepen, Véronique Delmelle, Olivier Thomas en Sibel Dinçer. Shanti! Shanti! heeft een stevig palmares opgebouwd door een hele reeks optredens en samenwerkingen met onder meer Zappa (jongerenorkest), Inyangé, 3BS trio, VoiXlà (zanggroep) en Tomassenko. 

Shanti! Shanti! is een initiatief van Festival van Vlaanderen Brussel en MET-X Moving Music in partnership met BNP Paribas Fortis. 

Website Shanti! Shanti!

ZWAP is een nieuw jongerenorkest onder leiding van Laurent Blondiau (trompet) en Tuur Florizoone (accordeon). De muzikanten werken rond verschillende muziekstijlen (jazz, geïmproviseerde en traditionele muziek) via mondelinge overdracht, met geschreven partituren maar ook via een gebarentaal (soundpainting). Je leert improviseren, componeren en staat vooral ook echt op scène om concerten te spelen! Inschrijven is de boodschap!

Website ZWAP