Expo Ultima Vez & Wim Vandekeybus

zondag, 1 maart, 2015 - 10:00 tot vrijdag, 5 juni, 2015 - 23:00

booty Looting (c) Wim Vandekeybus

Ook in 2015 danst Destelheide! We tonen een expo met de mooiste foto’s uit de voorstellingen van Ultima Vez, het dansgezelschap rond Wim Vandekeybus. Daarnaast presenteren we ook persoonlijk fotografisch werk van de choreograaf. Begin juni is er bovendien eenmasterclass waarin ervaren amateurdansers zich kunnen verdiepen in de energieke danstaal van Ultima Vez!

Na de tentoonstelling en masterclass rond Rosas afgelopen jaar, werken we in 2015 samen met die andere Brusselse klepper uit de danswereld: Ultima Vez. Choreograaf Wim Vandekeybus maakt al bijna dertig jaar voorstellingen die over de hele wereld touren en waarin niet zelden verschillende kunstvormen samenkomen. Daarnaast creëerde hij ook verschillende dansfilms en werkt hij momenteel aan zijn eerste langspeelfilm Galopping Mind.

WANNEER? Maart tot juni 2015. Finissage begin juni 2015 (datum en uitnodiging volgen nog).

Expo Ultima Vez

We tonen vijftien foto's in Destelheide uit het oeuvre van Ultima Vez door de beste dansfotografen. Verder kan je naar een tiental trailers van recente producties kijken en je in onze Cinema Choreo neervlijen voor dansfilms van Ultima Vez. 

Oedipus (Bêt Noir) (c) Danny Willems

Expo Wim Vandekeybus

We tonen ook drie foto's op groot formaat die Wim Vandekeybus maakte tijdens verre reizen. Deze maken deel uit van een reeks om zijn eerste langspeelfilm Galloping Mind te crowdfunden. 

Death Valley (c) Wim Vandekeybus

Interview Wim Vandekeybus

In ons Destelheide-magazine interviewden we Wim Vandekeybus over zijn carrière. Hier kan je het volledige interview lezen. "Zonder dans was ik nooit dezelfde fotograaf geweest."

Blush (c) Hans Roels

Deze expo en masterclass zijn enkel mogelijk door de steun van de Cel Coördinatie Brussel van de Vlaamse Overheid.