MASTERCLASS - Vincent Glowinski & Sofie Saller

vrijdag, 27 oktober, 2017 - 19:00 tot zondag, 29 oktober, 2017 - 17:00

© Milana Vojnovic

Eén vloeiende beweging. Een voorzichtige duw. Gedragen door de adem van de acteur komt de sculptuur tot leven. Een verhaal begint…

In het najaar van 2017 presenteert Vincent Glowinski een deel van zijn oeuvre in een bijzondere tentoonstelling in Destelheide. Aan de hand van grote donkerrode schilderijen, een reusachtig dinosaurusskelet en kleine, breekbare marionetten, neemt de kunstenaar ons mee in zijn intrigerende universum. Ontdek hier meer over de expo.

Naar aanleiding van deze tentoonstelling geeft Glowinski samen met performer Sofie Saller een unieke MASTERCLASS van 27 tot 29 oktober waarin ze met de deelnemers én aan de hand van Glowinski’s werk het grensgebied tussen expo en performance verder aftasten.

 


Toonmoment op Museum Night Fever 2016 ©studiofiftyfifty

MASTERCLASS
Onderzoek tijdens deze driedaagse de poëtische taal van de sculpturen en ontdek hoe deze zich vertaalt naar het theater: wanneer vertelt iets een verhaal? Hoe transformeert een eenvoudige actie tot iets theatraals? Hoe creëer je spanning? Hoeveel toon je? Vanuit welk perspectief en met welke afstand? Hoe spreek je niet alleen de verbeelding, maar ook de zintuigen van je toeschouwers aan?

Door het werken met en het manipuleren van de sculpturen en marionetten van Vincent Glowinski spreken we onze verbeelding aan en laten we de grenzen tussen de verschillende disciplines vervagen. We eindigen de masterclass dmet een toonmoment waarin tentoonstelling en voorstelling in elkaar overvloeien.

BIO
Het oeuvre van Vincent Glowinski (onder andere bekend van zijn reusachtige Brusselse muurschilderingen onder de naam Bonom) is doordrenkt van een duistere poëtische sfeer en bevolkt door vreemde creaturen. Zijn sculpturen en schilderijen zijn daarenboven steeds nauw verbonden met het performante. Zo gebruikte hij in zijn dansvoorstelling Méduses ‘light painting’ als techniek om te schilderen met zijn eigen lichaam en als Duo à l’Encre creëert hij tekeningen op de drumslagen van Teun Verbruggen.

Sofie Saller gaat als performer en maker meermaals in dialoog met collega-kunstenaars uit verschillende disciplines. Met een voorliefde voor ervaringstheater krijgen alle zintuigen voor haar een even belangrijke rol in een performance. Ze werkt al jaren met Teatro de los Sentidos en Enrique Vargas (o.a. voor de voorstellingen Oraculos, De herinnering van de wijn en Image sensorielle). Daarnaast creëerde ze twee kortfilms en diverse eigen voorstellingen en geeft ze bewegingses in LUCA School of Arts voor de opleiding Drama en op de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut.

Vincent Glowinski en Sofie Saller ontdekten hun gemeenschappelijke en unieke kijk op de versmelting tussen expo en performance tijdens hun samenwerking in 2016 voor het Museum Night Fever-project van Destelheide in Botanique.


© Milana Vojnovic
 

PRAKTISCH

Onderzoek in groep wordt afgewisseld met individuele momenten of werken per twee of drie.
Breng een set zwarte kleren mee.

Taal
FR/ENG/NL

Verblijf
Tijdens de driedaagse masterclass verblijf je in vol pension. De workshop, maaltijden en overnachtingen zijn inbegrepen in de prijs.

Wanneer
Vrijdag 27 oktober om 19u tot zondag 29 oktober 17u.

Voor wie
Zowel voor semi-professionelen, gevorderde amateurs, mensen met ‘speelgoesting’, performers en beeldende kunstenaars. Vanaf 18.

Waar
Destelheide, Dworp (vlakbij Brussel)

Prijs
135 euro (-35)  
165 euro (+35)

SCHRIJF JE HIER IN:
http://www.destelheide.be/masterclass-vincent-glowinski-27-29-oktober-2017