Artiest in huis

Dharts, de kunsteducatieve dienst van Destelheide, nodigt professionele theater-, circus-, dans- en muziekgezelschappen en beeldende kunstenaars uit als artiest in huis in Destelheide. 

Als artiest in huis kan je gratis onze podiumzaal De Put, een beeldende ruimte of een ander lokaal in Destelheide gebruiken om te creëren, al naargelang de beschikbaarheid ervan. Je betaalt enkel je maaltijden en overnachting in Destelheide, aan 23,5 euro per persoon per dag. Residenties zijn steeds in vol pension. Een residentie begint altijd op een weekdag, er is geen minimum- of maximumduur, dit wordt geval per geval bekeken aan de hand van de noden van de artiest en de beschikbaarheid in Destelheide.

Onze techniekers kunnen helpen bij opbouw en afbraak. Voor langere technische creaties neem je best zelf een technieker mee. Alle info over techniek vind je in onze technische fiche van podiumzaal De Put en in de technische fiche van onze hanging points (vooral handig voor circusartiesten).

We vragen ook telkens om een try-out, open repetitie, doorloop, interactie... met de jongerengroepen (16+) die er op dat moment in Destelheide verblijven: animatorcursisten, hogeschoolstudenten op creastages, dans- of muziekgroepen, etc. Deze try-outs zijn telkens heel positieve ervaringen, zowel voor de artiest die materiaal kan uitproberen als voor de jongeren die na afloop vragen kunnen stellen. Iemand van Dharts is steeds aanwezig om een inleiding/nagesprek te organiseren en de contacten met de jongerengroepen te leggen.

Voor beeldende kunstenaars houden we graag een open atelier-moment of een rondleiding. Een kans om jouw werk te tonen aan een jongerenpubliek! Bovendien is een residentie in Destelheide een ideale kans om rustig te kunnen werken in een groene omgeving.

Benieuwd wie er in het verleden al allemaal in residentie kwam in Destelheide? Check hier de volledige lijst artiesten in huis.

Een aanvraag voor een residentie of een vraag voor meer info, kan je mailen info@destelheide.be. Hier kan je meer info vinden voor onze artiesten in huis.

Ben je een bezoeker van Destelheide en ben je benieuwd of er tijdens jouw verblijf artiesten in huis zijn? Neem een kijkje in onze activiteitenkalender. Wie weet kan je tijdens jouw verblijf wel naar een gratis try-out van een concert of theater-, circus- of dansvoorstelling. Dharts omkadert deze try-out en geeft je de kans om in dialoog te treden met de artiesten.