Artiest in huis - Endewolf - Nachtgedachten

Lilith slaapt nooit.  Lilith denkt.  Later wil ze filosoof worden. Filosofie is nadenken over het leven en dat doet ze nu al.  Elke nacht.  Ze vindt dat zo leuk dat ze besloten heeft om nooit meer te slapen.  Mensen zouden in shiften moeten slapen, zoals haar papa werkt.  Dan zou ze ’s nachts niet meer alleen wakker zijn.  Ook al doet ze ‘denken’ het liefst alleen.  Maar soms krijgt ze enge gedachten of grappige ideeën en dan is het wel leuk dat er iemand is die haar kan troosten of geruststellen of mee lacht met haar gekke ideeën.  

Ze schrijft al haar ideeën op, niet op papier, maar op haar denkboom.  Ja, want het liefste denkt ze in haar boom.  Maar op een dag staan er op haar boom heel veel andere vragen, vragen waar ze nog nooit heeft aan gedacht.  Vragen die haar nog veel meer doen nadenken, zoals ‘wie ben ik?’, ‘waar kom ik vandaan’, ‘waar ga ik naartoe’… en plots klinkt er muziek in haar hoofd.

Concept, tekst & regie:  An Vandevelde

Spel: Els Lenaerts

Muziek: Teuk Henri (Sharko) & Raf Keunen (Rundskop)

Beeld: Sara van der Zande

Bekijk hier een trailer.

Van Nachtgedachten maakten An en Sara ook een gelijknamige tentoonstelling in Destelheide, alle info daarover lees je hier.