Artiest in huis - Fullstop Acrobatic Theatre - Sugar and Spice

Wibbe en Vicky Pompe maken samen de nieuwe circustheatervoorstelling "Sugar and Spice" (werktitel). Er wordt zowel een binnen- als een buitenversie gecreëerd. De voorstelling gaat over het genderthema. Wibbe en Vicky zeggen er zelf dit over:

"Het idee om een voorstelling te maken over het genderthema is bij ons heel langzaam maar zeker gegroeid. Een gesprek nadat we een lingeriereclame zagen, een film keken of een klerenwinkel bezochten evolueerde al snel naar een mogelijke, circus achtige interpretatie. Als je veel over het genderthema nadenkt zie je het ineens overal terug komen! "Inspiratie genoeg om acrobatische toeren uit te halen! Maar eerst even iets opklaren want wij willen... Wel iets nieuws!" 

"Bij het lezen van het thema ‘gender’ zullen veel mensen snel denken aan de man-vrouw relatie en het afstoten en aantrekken tussen beide. In een circus/acrobatie context kan je daar bijna niet omheen. Vooral als je kijkt naar de vorige Fullstop producties: “Is it me?” en “Waiting on you” waar de man-vrouw relatie centraal stond. In “Is it me?” ging het over een neerwaartse spiraal van onzekerheid en wantrouwen tussen een koppel. In “Waiting on you” ging het over de eerste ontmoeting tussen een man en een vrouw. Fullstop wil nu de platgetreden man-vrouw paden verlaten! Er is namelijk nog zoveel meer rondom mannen en vrouwen dat de aandacht verdient en ook op circusachtige wijze kan vertoond worden aan het publiek!"

“Sugar and Spice” wordt een circustheatervoorstelling. Niet een theatervoorstelling met een beetje circus ernaast of een circusvoorstelling met een beetje theater er tussen. Fullstop streeft naar een voorstelling waarin theater en circus elkaar versterken. Dat is niet makkelijk, we kunnen het niet alleen en daarom zal er gewerkt worden met een regisseur Craig Weston."

Lees hier het interview met Wibbe en Vicky van Fullstop Acrobatic Theatre!