Artiest in huis - Tal en Thee - Octavio's Elektro

Maarten Van Aerschot richtte vanuit een grote liefde voor beelden Figurentheater Tal en Thee op. De inspiratie voor zijn voorstellingen haalt hij uit muziek, verhalen, herinneringen, foto's, films en theaterstukken. Met dit materiaal schept Maarten krachtige beelden die jong en oud aanspreken. Op korte tijd werd figurentheater Tal en Thee opgepikt door tal van cultuurhuizen en festivals. Na drie woordloze voorstellingen gaat Maarten voor de nieuwe voorstelling Octavio's Elektro samenwerken metReineke Van Hooreweghe en Peter Verhelst. Reineke schrijft, speelt en regisseert. In het najaar verscheen haar eerste prentenboek, Knies en Broos.  Samen met Peter maakte Reineke al heel wat voorstellingen met jongeren, waar zij de tekst voor schreef en hij de muziek. Peter Verhelst is een jazzmuzikant en componist, hij speelt bij o.a. Multitude en Dame Jeanne. De verhalen van Reineke gedijen goed in zijn muzikale decors. En voor deze voorstelling komen de drie werelden bij elkaar.

Hoe Octaaf van Okkerstal een meesterverhalenvermaker werd 7+

Er zijn in de wereld uitvinders en vermakers. Uitvinders die vinden iets uit dat nog niet bestaat. Van niks naar iets helemaal nieuws, helegans uitgevonden en verzonnen. En vermakers moeten alles wat die uitvinders hebben uitgevonden, weer vermaken. Mensen zijn niet zo zuinig op hun spullen, niet op elkaar en al helemaal niet op hun verhalen. Maar alles is te vermaken. Zelfs een verhaal dat tot op de draad versleten is.

Een verhaal over de kleine Octaaf Van Okkerstal, meestervermaker en zijn bijzondere bestelling. Over  hoe je dromen beter op kan bergen tussen de reservekapstokken en de mottenballen. Over dradenknobbels, diepvriezen en Italiaanse muziek.Maar bovenal een verhaal over verhalen: over hoe we zonder helemaal verloren zijn.  En hoe die verhalen kapotte meisjes warm kunnen houden, of toch voor even.

Voor Octavio’s Elektro brengen twee theatermakers hun werelden samen. Reineke Van Hooreweghe en Maarten Van Aerschot, beiden ‘vermakers’ van woord en beeld, maken voorstellingen die een ode zijn aan de verbeelding.

Een elektries verhaal dat je oren en ogen onder stroom zet…

Lees hier het interview met Maarten en Reineke over Octavio's Elektro!

Octavio's Elektro gaat in maart 2014 in première in CC Gasthuis in Aarschot. 

www.talenthee.be

www.reinekevanhooreweghe.be