Dag van de Dans @Destelheide: 23 april

Speciaal voor alle jeugdwerkers (animatoren, instructoren) tussen 17 en 30 jaar organiseren we voor het eerst een ‘Dag van de Dans’ met vier inspirerende dansworkshops.

Mag het voor jou hip en hedendaags zijn?

Ben jij op zoek naar danseducatie-tools en toffe opdrachten?

Wil jij weten hoe Wim Vandekeybus van Ultima Vez werkt?

Of hou jij meer van swingende Bollywood-dans?

Kom dan op zaterdag 23 april de benen strekken samen met gelijkgezinde jeugdwerkers in Destelheide. Je gaat naar huis met massa's inspiratie en je krijgt ook enkele unieke pop-up dansinterventies te zien!

De vier dansworkshops zijn helemaal op maat van jeugdwerkers. Zowel onervaren als ervaren dansers vinden hier hun gading! 

Hoe gaat het in zijn werk? Je schrijft je in voor een hele dag en kiest één workshop in de voormiddag en één in de namiddag. Tussendoor smul je van een heerlijke Destelmaaltijd en kan je genieten van enkele pop-up dansinterventies op ons domein. 

Ontdek hier onze vier workshops...

En schrijf je dan daarna gauw in via deze link!

Hedendaagse dans met Jan Wallyn (ON THE ROOF)

ON THE ROOF maakt dans weer hip. Hun online filmpjesreeks MINUTEOFMOVEMENT was een instant succes en resulteerde onder meer in een tentoonstelling in Destelheide. Met hun jaarlijkse ONTHEROOF-festival in Brussel bereiken ze meer dan duizend jongeren die workshops, battles en voorstellingen komen volgen in allerlei dansdisciplines. Artistiek leider Jan Wallyn(°1989) kennen we al jaren als docent op allerlei creastages in Destelheide. Als self made-choreograaf bouwde hij On the Roof uit tot een laagdrempelig, maar inspirerend dansplatform waarmee hij ook regelmatig in Zuid-Afrika uitgenodigd wordt. Tijdens de Dag van de Dans geeft Jan een workshop hedendaagse dans.

Deze workshop gaat door in de voormiddag (10u-12u30)

Danseducatie-tools met Dafne Maes (Dansen Dansen)

Dafne Maes (°1984) was als danseres actief bij o.a. fABULEUS, Ann Van den Broek en Goele Van Dijck. Als choreografe maakte ze eigen producties bij Compagnie Arlekino, waar ze zelfs uitgeroepen werd tot ambassadeur voor hedendaagse amateurdans in Vlaanderen! Als docente werkt ze voor Mooss, HETPALEIS, Rosas en Ultima Vez. Dafne is de bezieler van het virtueel platform Dansen Dansen, waarmee ze anderen wil inspireren om te werken rond dans met kinderen en jongeren. De site is opgebouwd rond de thema's lichaam, kracht, tijd en ruimte. Dafne Maes zal in haar workshop met deze website aan de slag gaan en massa’s inspiratie bieden voor eigen dans(educatie)-projecten.

Deze workshop gaat door in de voormiddag (10u-12u30)

Fysieke dans met Aymara Parola (Ultima Vez)

Het fysieke danswerk van Wim Vandekeybus is de ideale voeding voor jeugdwerkers om actieve sessies op te zetten. In deze workshop zullen de deelnemers uitgedaagd worden in hun eigen ‘bewegingstaal’ en die van Ultima Vez. Aymara Parola werd geboren in 1982 in Las Rosas, Argentinië. Ze zette haar eerste passen in traditionele Argentijnse volksdans en ballet. Later voltooide ze haar opleiding via hedendaagse dans workshops in Buenos Aires. Sinds 2011 danst Aymara bij het gezelschap van Wim Vandekeybus. Ondertussen blijft ze, gedreven door een onverzadigbare nieuwsgierigheid, haar eigen danstaal ontwikkelen en geeft ze toonaangevende workshops in Europa en Latijns-Amerika. 

Deze workshop gaat door in de namiddag (14u-16u30)

Bollywood-dans met Bhumika Parekh

Bhumika Parekh (°1987) is afkomstig uit India, maar woont momenteel in België. Zij geeft speciaal voor ons een workshop Bollywood-dans, de hyperpopulaire dansstijl gelinkt aan Indische popmuziek en films. In 2014 gaf ze al eens een heerlijke workshop in Destelheide. Bhumika volgde trainingen in ballet, hedendaagse dans en jazz in landen zoals de Filippijnen, Verenigde Staten, Zuid-Korea en India. Daarnaast is ze gespecialiseerd in Bollywood en Yoga en danste ze bij verschillende gezelschappen. Bhumika gaf vele workshops aan kinderen en jongeren, waarover met dove kinderen en kinderen uit de sloppenwijken van Mumbai.

Deze workshop gaat door in de namiddag (14u-16u30)

Praktisch en inschrijven?

Wat? Dag van de Dans: vier dansworkshops

Voor wie? Jeugdwerkers tussen 17 en 30 jaar

Waar? Destelheide, Dworp (nabij Brussel)

Wanneer? Zaterdag 23 april van 9u30 tot 17u

Prijs? 15 euro, warme maaltijd als lunch in begrepen

Schrijf je snel in via deze link!

Dag van de Dans: eerste editie!

Op zaterdag 23 april vind over heel de Vlaanderen en Brussel de eerste editie van de Dag van de Dans plaats: een grootschalig initiatief waarbij alle dansorganisaties en culturele centra hun deuren openzetten en een speciaal programma ontwikkelen dat de vele kleuren van (hedendaagse) dans in de kijker wil zetten.

In Destelheide houden we van dansen, dus nemen we maar al te graag deel. Niet alleen beschikken we over twee van de mooiste danszalen van het land, ook in onze bar wordt er iedere avond duchtig gedanst. De afgelopen jaren organiseerden we verschillende dansfilmtentoonstellingen en masterclasses met o.a. Rosas en Ultima Vez.

TIP: van 31/3 tot 2/4 organiseren we een dansdriedaagse met topchoreograaf Daniel Linehan, laatste plaatsjes!