Dansmasterclass Daniel Linehan!

Choreograaf Daniel Linehan komt van 31 maart tot 2 april naar Destelheide voor een masterclass hedendaagse dans gebaseerd op zijn meest recente creatie 'dbddbb'. Maximum 15 gevorderde amateurdansers kunnen zich inschrijven voor deze unieke masterclass en zo inzicht krijgen in de werkwijze van dit jonge Brusselse toptalent!

Inhoud masterclass?

Daniel Linehan is een Amerikaanse choreograaf met thuisbasis in Brussel. De afgelopen jaren nam zijn carrière een hoge vlucht met erg succesvolle voorstellingen en internationale tournees. Voor zijn laatste voorstelling ‘dbddbb' onderzocht Linehan de relatie tussen beweging en stem door de ‘mars’ in al zijn facetten (een politieke mars, een sport, een dansfeest...) te combineren met dadaïstisch geïnspireerde geluidspoëzie. Een 'mars' is doorgaans een massale beweging waarbij het onderscheid tussen individu en groep vervaagt. In ‘dbddbb’ onderzoekt Daniel het plezier maar ook de gevaren van de krachten die ons verbinden met een groep.

In deze masterclass zal Daniel voor een kleine groep deelnemers verschillende methodes uit het creatieproces van 'dbddbb'delen, zoals spelletjes, improvisaties, ingeoefende bewegingen, partituren voor de stem en ritmische composities. Ideaal voor jeugdwerkers, docenten of liefhebbers met al wat danservaring om zich bij te scholen. Bovendien werken we een  avondprogrammauit waarbij Daniel een unieke inkijk geeft in zijn werk en visie als choreograaf. (Masterclass in samenwerking met Caravan Production)

Praktisch?

Voor wie? Gevorderde amateurdansers (18+)
Waar? Destelheide, Dworp (vlakbij Brussel)
Wanneer? Van donderdag 31/3 (10u) tot zaterdag 2/4 (17u)
Prijs? 200 euro (-35 jaar) of 250 euro (+36 jaar). Je verblijft in vol pension, maaltijden en overnachtingen inbegrepen.
Voertaal? Engels

Schrijf je snel in voor deze dansmasterclass!

Bekijk alvast onderstaande trailer en video-interview, of luister naar dit audio-interview met Daniel Linehan.

Bio Daniel Linehan?

Daniel Linehan werkte als danser en choreograaf in New York voor hij in 2008 naar Brussel verhuisde, om er aan P.A.R.T.S. (de dansschool van Anne Teresa De Keersmaeker) te gaan studeren. Hij maakt performances vanuit het standpunt van nieuwsgierige amateur, test verschillende interacties tussen dans en niet-dans, op zoek naar ongewone combinaties, tegenstellingen en parallellen tussen teksten, bewegingen, beelden, liedjes, video’s en ritmes.

In 2007 ging hij in première met de succesvolle solo ‘Not About Everything’ waarin hij een half uur om zijn as draaide. Zijn recentste projecten zijn onder meer ‘Zombie Aporia’ (2011), ‘Gaze is a Gap is a Ghost’ (2012) en ‘The Karaoke Dialogues’ (2014). Daarnaast werkt hij aan bijzondere projecten zoals het boek ‘A no can make space’ of ‘Vita Activa’, een workshop rond tijd en werk. In 2015 maakte hij ‘Un Sacre du Printemps’ met 13 P.A.R.T.S.-afgestudeerden.

Daniel Linehan was van 2012 tot 2014 Artiste Associé in deSingel in Antwerpen en New Wave Associate in Sadler’s Wells in Londen. Sinds 2013 is hij Artiest-in-Residentie in de Opéra de Lille. Begin 2015 ging Daniel Linehan van start met zijn eigen gezelschap Hiatus, dat een structurele subsidie ontvangt van de Vlaamse Overheid. 

Alle foto's: dbddbb (c) Jean Luc Tanghe

Deze masterclass kadert in de Brusselwerking van Destelheide en wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van de Cel Coördinatie Brussel van de Vlaamse Overheid.