Ensemble Leporello - De Reus

Tijdens de hete zomer van 2009 dartelde er een reus over het domein van Destelheide. Die reus werd gemaakt door Ensemble Leporello, een reizend gezelschap met Brussel als uitvalsbasis. Ensemble Leporello biedt jaarlijks een repertoire met minstens zeven titels aan, variërend van klassiek tot hedendaags en in verschillende talen. De decorloze theaterproducties houden het midden tussen muziek-, tekst- en danstheater. Ze worden geprogrammeerd in Belgische en Europese theaterhuizen, op nationale en internationale festivals en blijven vaak jarenlang op de affiche staan.

Ensemble Leporello staat voor een elementaire, ambachtelijke theaterkunst, waarbij replieken, taferelen en bedrijven op een muzikaal-ritmische, partituur-achtige manier worden gestileerd. Er wordt teruggegrepen naar de oervormen van theater en de commedia dell'arte.

Leporello's speelstijl berust op de overtuiging dat theater iets heeft dat geen enkele andere kunstvorm evenaart, iets heel oud en altijd jong; iets dat, zodra voor toeschouwers wordt gespeeld, ontluikt in alle tijden en in alle culturen. Hoe eenvoudig het schouwspel ook lijkt, het is in wezen zeer ingenieus en zeer virtuoos gebracht toneel, gericht naar en gebracht voor een publiek dat emotioneel en intellectueel aangesproken wordt.

Fotoalbum