Expo Sébastien Nagy - Contre Sens

Fotograaf Sébastien Nagy doet aan urban exploration. Hij maakt geregeld foto’s van op wolkenkrabbers en brengt zo de prachtige skyline van Brussel in beeld, maar evenzeer zoekt hij verlaten plaatsen op en portretteert hij de desolate schoonheid van de stad. 

Zijn eerste expo ooit gaat door in Destelheide! Scenograaf Pieter Huybrechts ontwierp een speciale opstelling voor deze tentoonstelling.

Graag nodigen we u uit op de vernissage van de expo op woensdagavond 17 februari 2016 om 19u30. Schrijf je in door een mailtje te sturen naar info@destelheide.be.

De expo 'Contre sens' van Sébastien Nagy loopt tot eind juni 2016 in Destelheide.

Lees hier ons interview met Sébastien.

Download hier onze educatieve omkadering met toffe opdrachten (ook onderaan deze pagina te zien).

Scrol door al zijn knappe foto's op Instagram!

Of bekijk deze stoere reportage op TVBrussel...

Educatieve omkadering

De tentoonstelling is opgesteld in de hoofdgang en het vierkant van het hoofdgebouw. Hieronder geven we enkele vragen en actieve opdrachten mee om op een leuke manier de tentoonstelling te ontdekken.
Benodigheden: whiteboardstiften, magneetbalonnen, papier en kleurpotloden. (te vinden bij Dharts of het onthaal)

1. Wat zie jij ’s ochtends uit je raam? Wat zijn de verschillen en gelijkenissen met de uitzichten van Sebastien?
 Uitleg: Sebastien zijn foto’s worden genomen in de stad, namelijk Brussel, we zien dan ook veel wolkenkrabbers, straten, auto’s, mensen, … Dit is typerend voor de bredere kunststroming Urbex, wat staat voor urban exploration. Sebastien maakt foto’s bovenop hoge gebouwen, wat we omschrijven als rooftopping. Een kijkperspectief dat wij thuis vanuit ons raam niet gewoon zijn.

2. Sebastien is erg actief op sociale media, waaronder instagram. Bijna elke dag plaatst hij een foto online (zie de tablet in de hal). Onder elke foto plaatst hij verschillende hashtags (#bxl #rooftopping #SebastienNagy,…). Welke hashtag past voor jou het meest bij deze tentoonstelling? Schrijf dit op een magneetballon en plak deze op de magneetmuur in de hal.
 Laat de deelnemers 5 à 10 minuten door de tentoonstelling wandelen. Geef ze een magneetballon mee en een whiteboard stift om een hashtag op te schrijven. Laat hen dit op de zwarte magneetmuur in de gang plakken

3. Maak van je hand een kijkbuis. Ga nu rond in de tentoonstelling en kies een foto. Neem nu even de tijd om d.m.v. je kijkbuis op zoek te gaan naar een detail in de foto dat je op het eerste zich niet had gezien. Neem een blad papier en maak een schets van de foto maar vergroot het detail dat je met je kijkbuis zag.
 Ga na deze opdracht met de hele groep rond in de tentoonstelling en hou de tekening telkens bij de foto, zodat de andere deelnemers zelf op zoek kunnen gaan naar het geselecteerde detail in de foto. Je zal zien dat elk van hen een ander foto-kenmerk zal opmerken (kleur, vorm, compositie, licht, personages, …) Interessant om deze aspecten te benoemen.