fABULEUS & Moldavië - Blauwe Storm

Een wolk van spots in de lucht. Zwijgende windmachines langs de zijlijn. Drie ondeugende meisjes in uniform. Ze delen blijkbaar een geheim. Ze spelen, verleiden en zetten je op het verkeerde been. Tot in de verte een onweer begint te rommelen: het startsein voor een betoverende krachtmeting.

Choreograaf Randi De Vlieghe creëerde deze pittige choreografie speciaal voor kinderen: de perfecte eerste kennismaking met hedendaagse dans. De wereld die 'Blauwe storm' oproept is echter zo fascinerend en de bewegingstaal zo virtuoos, dat ook volwassenen zich met plezier laten meevoeren.

Dat geldt trouwens voor de meeste stukken van Randi De Vlieghe: het zijn verrassende, vaak excentrieke werelden die balanceren tussen dans en theater en dankzij de ongebreidelde fantasie zowel kinderen als volwassenen aanspreken. Vorig jaar leverde die aanpak van Randi nog vuurwerk op met de grotezaalproductie 'Zoo (doen ze de dingen)'. 'Blauwe storm' is kleinschaliger dan ZOO maar minstens even intrigerend.

'Blauwe storm' is een creatie van vzw Moldavië, het eigen gezelschap van Randi De Vlieghe, en van fABULEUS, het Leuvense productiehuis waar hij de voorbije jaren tal van producties maakte. Mede dankzij het werk van De Vlieghe is fABULEUS nu een jeugdtheater dat permanent dans voor (én door) jongeren op de agenda zet.

Een dansproductie voor iedereen vanaf zes jaar.

">Bekijk hier de trailer van Blauwe Storm.