Flip Kowlier

Flip Kowlier is een fenomeen.

De man die in het recente verleden naam maakte met twee albums bij 't Hof Van Commerce, werd enkele jaren geleden plots de grootste muzikale hype die Vlaanderen sinds jaren had gekend. “Ocharme Ik” was zonder twijfel één van de opmerkelijkste debuutalbums van 2001. Flip Kowlier gunde zichzelf echter geen platte rust. “Rocky 7”, het laatste album van 't Hof van Commerce werd een regelrechte hit.

Intussen was ook de tijd rijp voor een nieuw eigen album. Met dezelfde ploeg van “Ocharme Ik” ging hij in de studio aan het werk met als resultaat “In de Fik”. Opnieuw leverde Flip Kowlier een veelzijdige plaat met eerlijke en eenvoudige nummers. Gaande van pop en rock, nu eens melancholisch, dan weer vrolijk, naar country en zelfs reggae is “In de fik” opnieuw een staalkaart van Flips muzikale talent. 

Flip Kowlier was in een ver verleden al eerder te gast in het Vormingscentrum Destelheide. Niet zozeer als  frontman van ’t Hof van Commerce, maar wel als jonge gast tijdens een jazz-stage die door de  Halewijnstichting in Destelheide georganiseerd werd. 

De herinnering aan het groen, de rust, de ruimte en de sfeer van toen is als een “bjistje in zin uoft” blijven hangen en doen hem nu (op zoek naar een geschikte repetitieruimte) opnieuw terugkeren naar het Vormingscentrum Destelheide.

In 2007 nam hij zijn cd 'De man van 31' op in Destelheide. Ook in 2005 was hij al te gast als artiest in huis.

Lees hier een interview met Flip Kowlier in het DH-magazine over de opnames van zijn cd 'De man van 31' in Destelheide.

Fotoalbum