Masterclass "Circus en dans" - Alexander Vantournhout

In de herfstvakantie halen we een van dé toptalenten uit de circuswereld naar Destelheide. Alexander Vantournhout geeft een driedaagse masterclass waarin hij de brug wil slaan tussen dans, beweging en acrobatie. Een unieke kans voor gevorderde amateurdansers, fysieke performers en circusartiesten om zich te verdiepen in contactimprovisatie en andere technieken!

(c) Geert Roels

In deze masterclass werken we rond improvisatie, valtechnieken, stretching, spiralen en fysieke duetten met andere deelnemers. Verwacht je aan een speelse, maar erg fysieke cursus waarin zowel elementen uit dans, yoga als circus toegepast worden. Alexander Vantournhout wordt bijgestaan door Ben McEwen, een danser die eveneens aan P.A.R.T.S. studeerde en sessies zal geven rond ‘barefootrunning’, lopen op blote voeten in de natuur. OokRuben Mardulier (grondacrobaat) zal assisteren bij de lessen.

Alexander Vantournhout: “In de oefeningen tijdens deze masterclass wil ik werken rond bewegingsprincipes waarmee de deelnemers vervolgens vrij aan de slag kunnen gaan, eerder dan dat ik bepaalde vormen aanleer. Ik put hiervoor zowel uit mijn eigen voorstellingen, uit oefeningen van andere choreografen zoals Steve Paxton en uit mijn algemene achtergrond in circus en acrobatie. Het wordt een energieke cursus waarin we beweging en (contact-)improvisatie vanuit een nieuwe invalshoek benaderen!”

Schrijf je hier in voor deze driedaagse masterclass!

Wie is Alexander Vantournhout?

Alexander Vantournhout studeerde ‘enkel rad’ aan ESAC (Ecole Supérieure des Arts du Cirque, Brussel) en hedendaagse dans aan P.A.R.T.S. (dansschool van Anne Teresa De Keersmaeker). Met zijn voorstelling ‘Caprices’ was hij in 2014 al te gast in Destelheide als artiest in huis en ontving hij lovende kritiek voor de manier waarop hij oude circustechnieken combineerde met dans. Met opvolger‘ANECKXANDER’, dat hij samen met Bauke Lievens creëerde, werd hij laureaat op Circus Next en Theater Aan Zee, waarna een lange internationale tournee volgde. Als kers op de taart werd hij onlangs geselecteerd voor Het Theaterfestival (bestel nu je tickets voor de voorstellingen in september in deSingel). 

Momenteel werkt hij aan nieuwe creaties die de komende jaren in première zullen gaan. Samen met Koen Allary van Circuscentrum maakt hij een boek over circus. Daarnaast is Alexander ook actief als coach voor andere artiesten. Als docent geeft hij geregeld les in Danscentrum Jette en in de circusscholen ACAPA (Tilburg) en ESAC (Brussel), maar gaf hij ook workshops in DOCH (Stockholm), Codarts (Rotterdam), Travno Center (Zagreb), Vertigo (Turijn) en Circuscentrum (Gent).

www.alexandervantournhout.be

(c) Geert Roels

Info en inschrijven?

Tijdens deze driedaagse masterclass verblijf je in vol pension. De workshop, maaltijden en overnachtingen zijn inbegrepen in de prijs.

Wanneer? Maandag 31 oktober om 10u tot woensdag 2 november om 17u

Voor wie? Gevorderde amateurdansers, bewegers en circusartiesten (18+)

Waar? Destelheide, Dworp (vlakbij Brussel)

Prijs? 200 euro (-35 jaar) of 250 euro (+36 jaar)

Schrijf je in via deze link!