Museum Night Fever: 5 maart in Botanique!

(c) Eline Leonard 

Destelheide goes BXL! Tijdens de krokusvakantie gingen tien artistieke jongeren onder begeleiding van Sofie Saller aan de slag rond de kunstwerken van Vincent Glowinski.

Op zaterdag 5 maart, tijdens Museum Night Fever, brengen ze een marathonperformance in de tentoonstelling van Vincent Glowinki in de Botanique in Brussel. Niet te missen!

Artistieke werkweek in Destelheide

(c) Eline Leonard 

Tien kunstenaars met uiteenlopende achtergrond (dans, theater, muziek, beeldende kunst...) verzamelden een week in Destelheide om zich te laten inspireren door de wondere wereld van Vincent Glowinski (aka BONOM). Kunstenares Sofie Saller begeleidde deze groep en putte hiervoor o.a. uit haar ervaring bij Teatro de los Sentidos. Als extra trakteerden we de deelnemers op try-outs van onze artiesten in huis Dafne & Danaë, Vagevuur, Lune en Met-X.

Hier enkele reacties van de deelnemers...

"Het was een week vol magie en nieuwe ervaringen waarin al onze zintuigen geprikkeld werden. Een nieuwe taal. De taal van de stilte." (Lore)

"Ik had me geen betere manier kunnen voorstellen om de vakantie te beleven. Ik had plezier, ontmoette inspirerende mensen en wou eigenlijk nooit meer weg. Dit project herinnerde me aan de reden waarom ik wil spelen, maken en beleven. Ik heb mezelf herontdekt en geconfronteerd. Ik ga deze week altijd met me meedragen." (Marie)

"Door dit Museum Night Fever-project kijk ik op een heel andere manier naar de wereld. Met meer aandacht en zorgvuldigheid. De stijl van Teatro de los Sentidos is meer dan alleen een theaterstijl, het is een wereldbeeld waarin alles plots heel helder samenvloeit en iedereen gelijkwaardig iets mooi opbouwt." (Sarah)

(c) Estelle Vastenaekel 

We gingen ook al een keertje kijken in de Botanique tijdens de opbouw van de tentoonstelling. Zo leerden onze jongeren ook Vincent Glowinski kennen, die heel enthousiast is over dit project!

(c) Lies Jacob 

Zaterdag 5 maart: performance in Botanique

Het resultaat van deze artistieke werkweek wordt op zaterdag 5 maart 2016 gepresenteerd tijdens een marathonperformance op Museum Night Fever in de Botanique in Brussel, waar op dat ogenblik de expo Mater Museum van Vincent Glowinski en zijn moeder Agnès Debizet te zien is. Van 19u tot 1u kan je komen meegenieten van al deze creativiteit made in Destelheide!

Museum Night Fever? Dat is de jaarlijkse hoogmis voor iedereen met interesse in tentoonstellingen met net dat tikje méér. Op 5 maart openen de Brusselse musea voor de 9de keer hun deuren voor deze bijzondere nocturne met muziek, dans, performance... Feest in het museum!

Dit Museum Night Fever-project kadert in de Brusselwerking van Destelheide en wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van de Cel Coördinatie Brussel.