NIEUW - Masterclass Benjamin Vandewalle 21-25 augustus

Benjamin Vandewalle is als Brusselse choreograaf gekend om zijn werk in verschillende contexten. Met de voorstelling ‘Birdwatching 4x4’, waarbij het publiek in een mobiele observatiebox door de stad reed, maakte hij een belangrijke shift in zijn artistieke ontwikkeling. Hij trad buiten de muren van zijn vertrouwde dansstudio en ging de uitdaging van dansen in de openbare ruimte aan. Wij vroegen hem om rond deze ervaring, de gehanteerde methodiek en het werkproces een masterclass in Destelheide te geven.

In een studio probeer je een veilige plek te creëren waar alles gecontroleerd wordt: het klimaat, de wind, de tempratuur, het licht. De openruimte bestaat juist uit onvoorspelbare zaken: oneffen gronden, temperatuurverschillen, wind, regen, wisselend licht en eindeloze richtingen naar waar je kan dansen. Dansen in de openbare ruimte is voor mij een heuse ontdekkingstocht waar je heel snel moet kunnen ageren op nieuwe situaties.” – benjamin Vandewalle

  • Ben je een beweger die graag werkt met de ruimte?
  • Hou je ervan om de kijkwijze van het publiek te beïnvloeden?
  • Dan is de masterclass met Benjamin Vandewalle iets voor jou!

 

Praktisch:

Wat?
Tijdens deze vijfdaagse masterclass creëren we (dans)materiaal, afgestemd op het Destelheide domein dat het publiek zal uitnodigen om alle zintuigen open te zetten. We gaan op zoek naar dansfrases die de interactie en het perspectief van de kijkers kunnen beïnvloeden. Op het festival SPOT ON op 16 september testen we dit materiaal uit op een divers publiek.
Je verblijft in vol pension. De workshop, maaltijden en overnachtingen zijn inbegrepen in de prijs.

Wanneer?
Van maandag 21 augustus 9u tot vrijdag 25 augustus 17u en toonmoment op SPOT ON op 16 september

Voor wie?
Iedereen van 18 jaar of ouder die semi-professioneel of als gevorderde amateur met beweging bezig is.

Waar?
Destelheide, Dworp (vlakbij Brussel)

Prijs?
300 (-35-jarigen)
350 (+35-jarigen)

Info en inschrijven?
http://www.destelheide.be/masterclass-benjamin-vandewalle-21-25-augustus-2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Nikola Milatovic