TG Vagevuur - Othello

TG Vagevuur is een theatercollectief dat ontstaan is uit afgestudeerden van de Toneelacademie van Maastricht. TG Vagevuur werkt niet met een vaste regisseur, maar is een open structuur waarbinnen de verschillende verbonden makers initiatieven kunnen nemen met spelers van binnen en buiten het gezelschap. Er wordt zowel met professionele als semi-professionele makers en spelers gewerkt. 

Naast zaalproducties maakt TG Vagevuur al enkele jaren ook voor het Op Het Waterfestival, een openluchtfestival in het begin van de zomer in Lier. Vorige jaren maakten ze o.a. de marathonvoorstelling Marius, Fanny en Cesar. Dit jaar wordt het Op Het Waterfestival omgedoopt naar Zomer in 't Park. Wel wordt er opnieuw in openlucht gespeeld, ditmaal Othello van Shakespeare.  

Piet Mussche neemt de regie in handen. Al jaren is hij gefascineerd door het toneelstuk en zijn personages Jago en Othello. Jago die jaloers is op zowat alles en iedereen; Othello, de vreemdeling, die niet kan geloven dat Desdemona op hem verliefd is geworden; Desdemona die tegen de wil van haar familie trouwt met Othello, enz...

De tekst werd bewerkt naar een beter zegbare en meer hedendaagse versie, ontdaan van de franjes, maar zonder de band met de mooie tekst van Shakespeare te verliezen. De voorstelling is te zien van 28 juni tot 11 juli in Lier.

Spel Ine Cafmeyer, Stefanie Van Pelt ,  Peter Smolders, Dirk Couvent, Pol Verwilt en Koen Kerckhofs Tekstbewerking Marleen Moris en Piet Mussche Regie Piet Mussche Decor Pol Verwilt