Expo - Still Standing Standing Still

donderdag, 24 oktober, 2019 - 19:00 tot vrijdag, 31 januari, 2020 - 09:00

STANDING STILL — STILL STANDING

Een expo als ruimte voor ontmoeting met jezelf en de ander.

Op 22 maart 2016 werd de droom van fotograaf Johan Van Steen om met zijn werk naar buiten te komen bruusk afgebroken door de aanslagen in Brussel. Het verdriet, maar vooral de enorme nabijheid van vrienden en familie op dat moment, gaven levenspartner Kristin Verellen de moed om haar/hun verhaal te blijven delen: in een fototentoonstelling, maar ook in de deelcirkels die ze organiseert met haar burgerinitiatief Circles - We have the choice.

In de expo Standing Still - Still Standing worden de foto’s van Johan van Steen, de teksten van Kristin Verellen en de getuigenissen van deelnemers aan de deelcirkels samengebracht. Daarnaast wordt ook werk getoond van de Brusselse jongeren van Centrum West die in juli 2019 onder begeleiding van kunstenares Katrien Oosterlinck met de thema’s van de expo aan de slag gingen.

Op die manier biedt Standing Still - Still Standing bezoekers heel wat verschillende ingangen om stil te staan bij vaak niet voor de hand liggende thema’s en om daarna, met hernieuwde kracht, in het leven te staan.

VERNISSAGE op 24 OKTOBER in DESTELHEIDE
De tentoonstelling wordt passend geopend met een cirkel waar bezoekers vrijblijvend aan kunnen deelnemen.


©Johannes Debruycker