Dag van de Doener

Destelheide organiseert samen met Departement Cultuur, Jeugd, Sport, Media; Vitamine C, Kunstenloket; Kunstenpunt en enkele gepassioneerde experten uit het veld op vrijdag 5 juni 2015 een speciale dag voor freelance kunsteducatieve docenten en vormingsverantwoordelijken van organisaties: de Dag van de Doener

Voor wie?

- Alle freelance docenten die op (on)regelmatige basis (dagelijks, wekelijks…) kinderen, jongeren of volwassenen warm maken voor kunst en cultuur via workshops, sessies, cursussen in drama, beeld, muziek, dans, media… Alle “doeners” die de kunstige vaardigheden van anderen aanscherpen! oor hen is er een speciaal programma van 10u tot 18u.

- voor begeleiders van freelancers binnen een kunsteducatieve organisatie. Voor hen is er een uitwisselingsmoment tussen 15u en 18u.

Waarom? Omdat we merken dat op alle studiedagen, debatten en sectormomenten over kunsteducatie voornamelijk organisatoren en beleidsmensen aanwezig zijn, maar (te) weinig kunstenaars en docenten die “op het veld” de handen uit de mouwen steken.

Wat te verwachten? Een sprankelende dag met allerlei inhoudelijke workshops, zakelijk advies op maat, netwerkmogelijkheden met andere freelance kunsteducatieve docenten en organisaties, en – last but not least – een grote dosis fun. Want kunsteducatie moet vooral swingen!

Waar? In Destelheide, waar we wekelijks zoveel gepassioneerde kunstdocenten zien passeren en er elke dag weer kleine mirakels gebeuren.

Wanneer? Op vrijdag 5 juni. Overdag is er een programma voor freelance docenten, in de namiddag een uitwisselingsmoment voor educatief verantwoordelijken van kunsteducatieve organisaties en 's avonds is er een gezellige bbq met muzikale omlijsting voor iedereen om elkaar beter te leren kennen en te klinken op een creatieve zomer.

Alle info en inschrijven? www.dagvandedoener.be en via het Facebook-event

Vragen of suggesties? Mail projectmedewerker Eefje Raets op eefje.raets@destelheide.be

Masterclass Rosas (c) Filip Tielens