Expo Kunstbende

In Destelheide plaatsen we jong talent graag in de spotlights. Niet alleen gaven we in de zomer van 2015 meer dan 1000 jongeren een podium om te spelen en te creëren op animatorcursus, muziekstage of dansweek; daarnaast mochten ook meer dan 30 jonge artiesten van de Kunstbende tentoonstellen bij ons!

Wie kent de Kunstbende niet? Deze creatieve wedstrijd voor jongeren tussen 13 en 19 jaar was in 2015 al aan haar 16de editie toe. Kunstbende is het meest laagdrempelige initiatief in zijn soort: iedereen met een artistiek idee kan meedoen in een van de negen disciplines. Bekende muzikanten zoals Balthazar en Tijs Delbeke, maar ook artiesten zoals Eva Mouton en On the Roof(met wie we allebei al een expo organiseerden in Destelheide) hebben hun eerste stapjes gezet bij Kunstbende, de jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door Villanella.

Margot De Laet (c) Sven Van Baarle 

De finalisten in de categorieën Beeld, Foto, Film en Tekst uit de afgelopen finale-editie in Kortrijk kregen de kans om hun winnend en ander werk drie maanden lang tentoon te stellen voor hun leeftijdsgenoten in Destelheide. De kwaliteit en verscheidenheid van deze jonge kunstenaars is verbluffend!

In de Kunstbende-expo kon je je vergapen aan kleurrijke pop art, een artificiële zon, onderwaterfoto’s, een gigantische nagetekende citadel, optische illusies met uniformen, visuele animatie-experimenten, een sensuele lichtgevende pop, luisterverhalen in een knus bed… Geniet u even mee?

Sarah & Viktor (c) Sven Van Baarle 

Vince Okerman (c) Filip Tielens

 Bram De Wilde 

Lukas Van Elst (c) Filip Tielens 

 
Aron Wouters (c) Filip Tielens
 
 
Myrtille Vanhouwaert (c) Filip Tielens 
 
 
Gilles Poilvet (c) Filip Tielens
 
TXT en luisterverhalen (c) Sven Van Baerle