Expo Relocation

Voor het tweede jaar op rij verwelkomt Destelheide de penseelstreken en speelse verhaallijnen van de bachelorstudenten 3e jaar Beeldverhaal van LUCA School of Arts Campus Sint-Lukas Brussel.

Na een bootcamp van één week in Destelheide, presenteren de studenten hun werk tijdens een expo van 21 juni tot september 2018.

De tentoonstelling die de titel 'Relocation' kreeg, brengt een hulde aan het concept van onderweg zijn.

Gewapend met potlood en papier, brengen tien jonge visuele artiesten elk hun eigen route in beeld. Startend vanuit één punt, Destelheide, verlieten ze de comfortzone om hun meanderen creatieve tocht door het domein te vatten in nieuw, ongewoon en uitnodigend materiaal.
 

Met werk van: Pilar De Ceuleneer, Davien Dierickx, Dragana Radanovic, Enya Van Oudenhove, Eva Lynen, Flavie Monjon, Jeanne Ribbens, Nikky Claes, Noa Mannaerts, Sarah De Mulder

Docenten: Eva Cardon en Judith Vanistendael

Begeleidend scenograaf: Siemen Van Gaubergen
 

Vernissage op donderdag 21 juni om 19.00


© Barbara Jovanovic

 

De tentoonstelling geeft een overzicht van de resultaten van een intensieve werkweek onder leiding van kunstenaar Siemen Van Gaubergen.
Hij prikkelde hun verbeelding vanuit zijn werk 'Wegbeschrijving-Plaatsbepaling'. Zij lieten hun inspiratie de vrije loop en goten dit in een eigenzinnige scenografie, waarvan de resultaten in de inkomhal van Destelheide te bewonderen zijn.

 


© Barbara Jovanovic

 

Lees meer over hun creatieve zoektocht tijdens de werkweek, over hun inspiratiebronnen en werkprocessen in het interview in ons DestelheideHanenbos-magazine.

 


© Barbara Jovanovic