Poëzieweek 2020

 

"Niet je hele lange leven met je voetjes op de grond

beetje dromen, beetje zweven, lijkt me ook niet ongezond."

(Toon Tellegen)

 

Van 30 januari tot en met  5 februari zorgen Destelheide en Hanenbos voor een aantal speelse, verrassende en uitdagende onmoetingen met poëzie in al zijn vormen!

Wat een geluk dat jij deze week in Destelheide of Hanenbos verblijft! Naar aanleiding van de poëzieweek dompelen we onze mooie domeinen en gebouwen immers om in een poëtisch sfeertje!

 

  • Ontdek elke dag een nieuw gedicht van één van onze zeven deelnemende Vlaamse dichters op het domein en de sociale media! 

 

  • Vlei je neer op een zacht kussen en verslind één van de poëziebundels in ons gezellig leeshoekje. 

 

  • Zin gekregen om zelf aan de slag te gaan? Ga er even goed voor zitten, open onze overvolle inspiratiepot, grabbel er een creatief schrijfidee uit, neem pen en papier en verbluf ons met jouw dichtkunsten. Blijf het persoonlijk of pak je er graag mee uit? Kom dan langs het Dharts-team en wij zorgen ervoor dat jouw gedicht een mooie plaats krijgt op het domein. 

 

  • Waarom zou schrijven altijd individueel moeten zijn? Leef je uit op het rolgedicht, creëer samen de mooiste koelkastpoëzie of spreek elkaar toe in rijmvorm in de dichtzone. 

 

  • Liefde gaat door de maag. Dat geldt ook voor liefde voor literatuur. Geniet een week lang van lettervermicelli in de soep, letterkoekjes als dessert en fortune cookies bij de koffie- of theepauze. Smaakt nóg lekkerder op een mooie poëzieplacemat! 

 

met dank aan onze deelnemende dichters: Dorien De Vylder, Hind Eljadid, Jens Meijen, Kim Pauwels, Maarten Inghels, Moya De Feyter, Shari Van Goethem. 

 

Nieuwsbrief over de activiteiten van Destelheide & Hanenbos,spacer

twee jeugdcentra met één team in Dworp, uitgebaat door de vzw ADJ in opdracht van de Vlaamse Overheid.

Meer weten: www.destelheide.be.

Destelheide - Destelheidestraat 66 - Dworp 1653 - Tel. 02/380.39.15
Hanenbos - Lotsesteenweg 103 - 1653 Dworp - Tel. 02/380.47.13