Koen Aelterman

Residentie tekenen > 28 februari - 3 maart 2022

Koen Aelterman (1988) is illustrator voor o.a. educatieve doelen zoals schoolboeken en explainer filmpjes, maar ook voor kinderboeken, strips en animatie.

Storytelling is een belangrijk aspect van zijn werk. Zijn tekeningen zijn vaak gebaseerd op eigen belevingen van theatervoorstellingen die hij zag tot reizen die hij maakte.

Waarschijnlijk zijn 'mensen' in het algemeen zijn grootste bron van inspiratie.

Zijn stripboekproject 'Koala' is dan ook gebaseerd zijn reis door Australië en alle mensen die hij ontmoette tijdens deze solo trektocht van acht maanden.

In dit verhaal worden thema's zoals homoseksualiteit, identiteit en je thuisgevoel aangesneden, maar het belangrijkste motief doorheen het boek gaat over omgaan met eenzaamheid.

Tijdens zijn verblijf in Destelheide onderzoekt Koen hoe je van dagboektekeningen en schrijfsels een goed verhaal kan maken. De verhaalstructuur zal worden blootgelegd waarbij gekeken wordt naar welke elementen bijdragen tot je verhaal en welke niet. Daarnaast wordt ook de relatie tussen tekst en beeld bekeken en hoe die twee elkaar kunnen versterken.

Facebook|Instagram

Deel deze pagina: