Nick Robaey

Residentie dans > 11 - 20 februari 2022

Nick Robaey is oorspronkelijk een basketballer uit Oostende. Een aantal jaar geleden gooide hij het roer volledig om en besloot om zich te verdiepen in dans en toneel. Als hedendaagse danser hoort hij bij het gezelschap 'Not Standing' van Alexander Vantournhout.

Tijd voor z'n eigen werk en een residentie in Destelheide leek daar de geknipte gelegenheid voor. Experimenteren met muziek, dans en veel gitaar: dat is Nick. Als danser zoekt hij vooral naarexpressiviteit en muzikaliteit vanuit instantcompositie. Hierbij wil Nick 'de danser' en 'de muzikant' versmelten, waarbij hij het lichaam alsinstrument en de gitaar als dansobject inzet.

In Destelheide experimenteert Nick vanuitverschillende dansscores en guitar sounds.Enerzijds geïnspireerd op de fysicaliteit,energie en ruwe sound van de vroege punkscène, anderzijds beïnvloed door zijnbelangrijkste leraren in dans (Martin
Kilvady, Alexander Vantournhout en Nicole Kohler).

Het solo-project van Nick Robaey beoogteen dansconcert waarbij hij het publiekmeeneemt op een trip die de essentie van' gewoon dansen op muziek' onderzoekt.

Facebook | Instagram

Deel deze pagina: