Ingeblikt - Sjarabang

Over Ingeblikt

De wereld rondom ons voelt vaak ongrijpbaar en moeilijk te doorgronden. We worden geconfronteerd met een voortdurende stroom aan prikkels. Het is een menselijke behoefte om wat ons omringt te categoriseren en rust te vinden door te structureren en te scheppen. Hierbij ervaren we de drang om uitdrukking te geven aan ons (innerlijke) mens- en wereldbeeld. Kunst biedt zich dan onmiskenbaar als expressiemiddel aan. 

Dit vormt ook de gemene deler bij de kunstenaars in ‘Ingeblikt’: de innerlijke drang tot creëren veruitwendigt zich in een authentieke en directe beeldtaal. Het centraal stellen van dit verwerkingsproces wordt dan ook beaamd door de veelheid aan artistieke media. 

Elk van de werken van de tentoonstelling weerspiegelt de verhouding van de artiest tot zichzelf, zijn (nabije) omgeving en universele waarden en verlangens. Ze zitten ingeblikt in microscopische details, innige settings en publieke optochten. Kunst capteert zo de wereld en maakt haar (be)grijpbaar.

De tentoongestelde werken kwamen tot stand tijdens diverse kampen en open ateliermomenten. De expo werpt hiermee een blik op (iets meer dan) tien jaar atelier Sjarabang. 

22 SEPT ╱ 31 JAN 2023

Gratis te bezoeken van ma tot vrij tussen 9u en 17u
Wij voorzien graag in een prikkelende, (inter)actieve rondleiding bij de expo.
        *gratis
        *flexibel in tijdsduur
        *aangepast aan de doelgroep

Over Sjarabang

Sjarabang is een warm huis waar samen beleven en ontdekken van kunst en cultuur centraal staan. Het aanbod van Sjarabang is aangepast aan volwassenen met een verstandelijke beperking én mensen met autisme. Niet de beperking en de zorg staan centraal, wel de eigenheid van elke persoon en zijn wens tot ontwikkeling en participatie. 

Sjarabang streeft, als sociaal-culturele organisatie, naar een wereld waarin kunst- en cultuurparticipatie vanzelfsprekend is voor iedereen en een hefboom tot sociale participatie. Sjarabang ondersteunt mensen met een beperking om een creatieve activiteit te vinden op hun maat en naar hun wens. 

Lees hier het interview met Sjarabang.

Interview met Marleen en Nicole van Sjarabang
Deel deze pagina: