WILDGROEI

‘WILDGROEI’: een onstuimige, ongebreidelde en onbegrensde groei.

Wildgroei is een groei van onstuimige, ongebreidelde en onbegrensde aard. Voorbij de natuurlijke context van planten en andere organische levensvormen kan wildgroei plaatsvinden in tal van omstandigheden: sluimerende hersenspinsels, spontane interacties, onverbloemde nieuwgierigheid, en uiteraard, het maakproces. Het ene leidt tot het andere, en het andere stuurt ons op haar beurt weer op een pad dat voordien ondenkbaar was.

Welke gedaantes kan onbegrensde woekering aannemen? Tijdens de vijfde Grafixx-kunstenaarsresidentie in Destelheide gaan Charlot Vael, Hanna van Dun, Tijs Van Nieuwenhuysen en Thomas Janssens elk op zoek naar een eigen vertaling van ‘WILDGROEI’, en naar manieren waarop hun werk kan overlappen.


▔▔▔▔▔▔▔▔
Feestelijke opening op donderdag 16 mei vanaf 19u
Destelheide
Destelheidestraat 66
1653 Dworp

Hanna van Dun (º1995, Turnhout) studeerde Illustratie aan Sint Lucas Antwerpen en werkt ook als beeldend kunstenaar en fotograaf. Haar werk belichaamt de conversaties tussen de eigen innerlijke leefwereld en de buitenwereld. Door haar gedachtes en emoties om te zetten naar beeldend werk vindt van Dun zichzelf terug. Met kleur, humor en speelsheid creëert ze haar eigen plek in de chaos.

Tijs Van Nieuwenhuysen (°1994 Turnhout, studeerde Beeldende Vormgeving aan LUCA School of Arts, Gent) is beeldend kunstenaar en ontwerper. Zijn werk komt voort uit een fascinatie voor vergankelijkheid en het oncontroleerbare. Deze twee elementen brengt hij samen in de vorm van installaties en abstract grafisch werk. Door zijn ontwerpen aan de natuurelementen bloot te stellen creëert hij kunstwerken die in een continue staat van verandering verkeren. Met deze experimentele manier van werken laat Van Nieuwenhuysen zichzelf toe de controle los te laten.

Charlot Vael (°2000, Bornem) studeerde illustratie aan Sint Lucas Antwerpen en behaalde later haar masterdiploma in de beeldende kunsten aan LUCA School of Arts in Gent. Vaels oeuvre toont verschillende curiositeiten, een thema dat ze pepert met
originele verhalen en felle kleuren. Charlot gaat wekelijks naar brocantemarkten en kringloopwinkels. Ze ziet schoonheid in de toevallige composities die er ontstaan. De korte ontmoetingen van objecten die daar plaatsvinden legt Charlot vast.

Thomas Janssens (°2000, Hasselt) behaalde in 2022 zijn Master ‘Beeldverhaal’ aan LUCA School of Arts, Brussel. Sindsdien is hij actief als tekenaar en docent. In zijn tekeningen en maaksels danst Thomas op de grens tussen abstractie en figuratie. In essentie probeert hij een visuele poëzie te bekomen die de kijker verbindt met de realiteit, zonder dat die bewust weet of ziet hoe deze verbinding tot stand kwam. Het vertalen van deze visie door geometrische vormen en volumes is iets dat Thomas natuurlijk toekomt. De grens tussen het weten en niet weten vindt een gedaante in complexe constructies opgemaakt uit simpele vormen.

Deel deze pagina: