Projecten 2015

In het tweede jaar van onze Brusselwerking realiseerden we opnieuw heel wat verschillende Brusselse projecten!

 

Brusselse artiesten in huis

Dankzij onze uitstekende infrastructuur en een financiële reductie op de verblijfsprijs mochten we in 2015 meer Brusselse circus-, dans- en theatergezelschappen en beeldende kunstenaars verwelkomen dan ooit. Zij speelden verschillende try-outs in Destelheide voor een enthousiast jongerenpubliek, dat op die manier de artistieke taal van deze gezelschappen en disciplines beter leerde kennen! Hieronder een overzicht van al onze Brusselse artiesten in huis...

Grotte Collectif de Photographe

Cirque Barbette

Skinfama/Pitcho

La Main à la Patte

Remah Jabr

OH MY GOD asbl

Raisa Vandamme

House Crying Yellow Tears vzw

Cie Möche

Cie OFEN

Younes Khoukhou

Anna Nilson

Cie To Pia

Cie Onya

Youri De Gussem

Quintijn Ketels

Oana Cosug

Lies Borgermans

David Hernandez

Carré Curieux

Geert Vaes

Domenico Giustino

 

Kunst & Ride - Vives

Op 28 januari gingen we met de studenten van VIVES hogeschool op uitstap naar Brussel. Door middel van een street-art tour, leerden de studenten de stad op een kleurrijke manier kennen. Een andere groep studenten kon genieten van de dansvoorstelling ‘Golden Hours’ van Rosas.  Bekijk hier een impressie van deze avond!

 

Centrum West – Fanfakids

Net als vorig jaar kwamen de Fanfakids en de dansers van Centrum West naar Destelheide. Ze repeteerden niet alleen aan hun nummers, maar werkten ook met een choreografe en een cineaste aan een eigen dansfilm. Ze creëerden hun droomstad op papier en kregen twee leuke knip, plak- en teken workshops van Artforum vzw. Een goedgevulde week vol beweging, muziek en creativiteit.

 

Expo en Masterclass Ultima Vez

Van maart tot juni vond er de tentoonstelling van Wim Vandekeybus/Ultima Vez plaats in Destelheide.  Verschillende foto’s uit de voorstellingen van Ultima Vez en een reeks persoonlijk werk van de choreograaf werden gepresenteerd. Begin juni organiseerden we een masterclass met docente Laura Aris Alvarez en een groep amateurdansers. Zij werkten rond de fysieke bewegingstaal van Wim Vandekeybus.

Meer info expo

Meer info masterclass

 

Expo en masterclass Kurt Deruyter

De tentoonstelling ‘Halfway Home’ van Kurt Deruyter zal plaatsvinden in Destelheide van eind oktober 2015 tot eind januari 2016. Hij toont er zijn werk rond de aankomstwijken in Brussel en raakt daarmee de migratie thematiek aan.  Naast de tentoonstelling zal er tijdens het laatste weekend van de herfstvakantie een kleine groep deelnemers de kans krijgen om met Kurt Deruyter te werken rond dit materiaal en zelf actief de hoofdstad en bewoners te portretteren. Een inspirerend weekend mét een tastbaar resultaat!

Meer info expo

Meer info masterclass

 

Expo Tine Van Kerkhoven

De tentoonstelling in Destelheide brengt een selectie uit het beeldarchief van Tine Van Kerkhoven. Hoewel er een reflexcamera op haar kast staat, kiest deze jonge Brusselse er toch voor om enkel met haar telefoon als fototoestel op pad te gaan. Op die manier lukt het haar vaak om stiekem een beeld vast te leggen, zonder dat iemand het ziet. Nadien deelt ze deze beelden graag met haar online vrienden, en nu ook met de jongeren in Destelheide. De expo van Tine Van Kerkhoven loopt van november 2015 tot medio 2016 in de bar van Destelheide.

Meer info

 

RITCS Radio

In december zullen de studenten van RITCS Radio enkele dagen komen werken in en rond Destelheide. Ze zullen radio documentaires maken o.l.v. docent Luc Haekens, met elk een eigen thema geïnspireerd op figuren, verhalen, plaatsen, … uit de omgeving.  In 2016 worden deze documentaires gepresenteerd voor een groep die in Destelheide verblijft. Verder zal er met hen een tweedaagse opgezet worden rond het presenteren van radio documentaires.

Lees in dit interview alles over het project!