Sergio Belo Fanck

Residentie muziek > 21 mei - 2 juni 2021

Destelheide slaat de handen in elkaar met Globe Aroma voor een nieuw muzikaal project.

Sergio Belo Fanck zal tussen 22 mei en 6 juni als Artiest in Huis in Destelheide werken aan zijn eerste single en debuut EP. Hij werkt daarvoor samen met Pedro ‘Putcho’ Diaz, die zelf ook muzikale roots in het Globe Aroma-netwerk heeft en ondertussen actief is bij CUBE in Sint-Gillis.

Destelheide sessions #3

Sergio beschrijft zijn muzikale parcours zelf als volgt:

“Het begon voor mij 11 jaar geleden met de ontdekking van het Kuduro-genre in Angola. Pianospelen ontdekte ik pas voor het eerst in 2018, waarna ik meteen hyperactief lessen begon te volgen waardoor ik op een waanzinnig tempo bijleerde.
Kort daarna besloot ik zelf ook privé-pianolessen te geven (via superprof.be) en creëerde ik mijn eerste nummers.
In 2019 debuteerde ik met eigen composities in de succesvolle  voorstelling Landscape Orchestra in de Kaaistudio’s, die later ook nog bij Nona in Mechelen en het Nouveau  Théatre de Montreuille in Parijs speelde. Later nam ik deel aan een concert van Gueladio Ba in Gc De Markten in het kader van een project met kinderen. Sinds september 2020 werk ik samen met CUBE aan een muzikale straatperformance waarvoor ik nummers wil opnemen voor mijn eerste EP.”

Naast zijn activiteiten als muzikant is Sergio ook actief als danser en performer, onder meer projecten met Ahilan Ratnamohan, Oumar Diallo, Mahy Nambiar, Alimu Mahammed, Issouf Ilboudo, Lia Conceicao.

Wat vind je van het Artiest-in-Huisprogramma?
"Het is een mooi project. De ontvangst, het enthousiasme, de filosofie, de sfeer die er heerst ... Ik voelde me heel erg welkom en heb me volop kunnen concentreren op mijn artistieke project."

Deel deze pagina: