ROES

Vanuit een vlucht van de werkelijkheid zoeken velen de roes op. Dit grenzeloze moment waar het irrationele en ondoordachte gevierd wordt, ligt ergens in de schemerzone tussen realiteit en droom. Is het altijd even aangenaam om in een roes te vertoeven? Wat brengt dat escapisme met zich mee?

Tijdens de vierde Grafixx-kunstenaarsresidentie in Destelheide gaan Eva Lynen, Arthur Devisscher en Jeanne Ribbens elk op zoek naar een persoonlijke vertaling van deze roes.

04 MEI╱ 31 JULI 2023

Vernissage 04 mei om 19u00

Gratis te bezoeken van ma tot vrij tussen 9u00 en 17u00

------

Eva Lynen is actief als illustrator en beeldend kunstenaar. Binnen haar beeldend werk toont ze zich een verteller. Met verzonnen personages en locaties gaat ze op zoek naar de juiste setting om een gebeurtenis te verbeelden. Deze stoelen weleens op persoonlijke ervaringen maar vaak op de alledaagse banaliteit van het leven. De verhalen worden vertolkt door verschillende personages. Dat alles mondt uit in kleurrijke en speelse beelden waar kleur en compositie een belangrijke rol krijgen.

Illustrator Jeanne Ribbens woont en werkt in Antwerpen. Naast de vormgeving van gezelschapsspelen en speelgoed komt de liefde voor het spelen ook terug in haar eigen artistieke praktijk. Met muurschilderingen en via druktechnieken als zeefdruk en risografie creëert ze beeldverhalen die getypeerd worden door felle kleurcombinaties en overlappingen. In deze fantasierijke composities krijgt de ruimte een even grote narratieve rol toegekend als de personages die zich erin voortbewegen.

Arthur Devisscher studeerde illustratie aan LUCA School of Arts, Campus Sint-Lucas Gent. Tijdens het werken ontplooien zijn verhalen zich in beelden die een ode brengen aan de natuur en het dierenrijk. Tijdens de kunstenaarsresidentie in Destelheide wil deze tekenaar verder onderzoeken hoe tekst in zijn beelden verwerkt kan worden. Hij zal daarbij verdwijnen in zijn werk, ronddwalen, en hopelijk weer verschijnen.

Deel deze pagina: