Roadtrip Cultuureducatie 2022

Roadtrip Cultuureducatie 2022

Over de generatiekloof heen.

De waarde van intergenerationeel werken.

22 september 2022


Onze huidige beeldvorming over ouderen in de samenleving wordt al te vaak gedomineerd door stereotypen. Hoe kunnen we dat standpunt ombuigen? Dat is het uitgangspunt voor dit roadtripevent i.s.m. Publiq.

Daarvoor laten we postdoctoraal onderzoeker An-Sofie Smetcoren aan het woord. Zij focust in haar onderzoek op participatie & inclusie van ouderen in de samenleving. Tijdens haar lezing zoomt ze in op ‘intergenerationeel werken’ met specifieke aandacht voor het perspectief van ouderen. Daarbij vertrekt ze vanuit hun maatschappelijke participatie: ouderen nemen op hele diverse en waardevolle manieren actief deel aan de samenleving. Smetcoren gaat samen met ons na hoe intergenerationele contacten erg waardevol kunnen zijn én reikt enkele handvaten en concrete voorbeelden voor jouw praktijk aan.

Na de theorie volgt de praktijk. Met het project SENIORENSLAM toont TRILL vzw hoe stedelijke jongeren en actieve senioren meer gemeen hebben dan je zou denken. Via spoken word en slam poetry bouwt het project bruggen tussen de twee groepen. Met een korte documentaire en enkele live performances kom je er alles over te weten. Om vervolgens zelf de vloer op te gaan en via een workshop het project aan de levende lijve te ondervinden.

Praktische informatie

  • Donderdag 22 september 2022
  • Onthaal vanaf 13u00, start om 13u30, einde voorzien om 16u30
  • Een ticket kost €50 excl. BTW (€60,50 incl. BTW).
  • Met de ticketcode die je ontvangt, kan je deelnemen aan de 6 events van de roadtrip cultuureducatie 2022.
  • De code is geldig voor alle medewerkers van je organisatie. Je hoeft dus maar 1 code aan te kopen om met meerdere medewerkers te kunnen deelnemen.
  • Na ontvangst van de code, is inschrijven voor het event noodzakelijk.

Destelheide, Destelheidestraat 66, Dworp

In samenwerking met Publiq en TRILL vzw

Deel deze pagina: