All We Need is Love

Expo ‘All We Need is Love’

Een pleidooi voor het recht om lief te hebben. Dat vat de expo van de Nigeriaanse kunstenaar Nseabasi Akpan samen die je kan bezoeken in onze bar. Met de fotoreeks ‘All We Need is Love’ uit hij kritiek op de stereotype voorstelling en discriminatie van de LGBTQI+ gemeenschap in zijn land. Sinds 2014 geldt in Nigeria een wet die homohuwelijken en andere uitingen van liefde tussen mensen van hetzelfde geslacht criminaliseert. Door zijn modellen naakt te fotograferen geeft Akpan hen een stem.

Nseabasi Akpan is een freelance fotograaf uit Ibadan in Nigeria die zijn artistiek werk inzet als een expressiemiddel om sociale verandering teweeg te brengen. Met zijn foto’s geeft hij visibiliteit aan wie in zijn land discriminatie ondervindt, zoals mensen met een fysieke beperking, en de LGBTQI+ gemeenschap.
Verder is hij oprichter en artistiek directeur van het Nseabasi Photography Concept. Dat is een organisatie die fotografie inzet als katalysator om kinderen en jongeren in de marge te empoweren.
Met zijn werk reist hij de hele wereld rond en ontving meerdere prijzen zoals de One World Media Prize, de European Union/ African Union Photography Prize, de BBC Focus on Africa Photo Essay Prize en de Fearlessly Inspirational Photography Award.

Deel deze pagina: