SONAR toolkit

SONAR toolkit

Breng mensenrechten in het jeugdwerk aan de oppervlakte met SONAR

Werk je met jongeren in hun vrije tijd? Deze toolkit zet jou als jeugdwerker op weg om mensenrechten zichtbaar en tastbaar te maken in jouw jeugdwerkpraktijk, samen met hen.

Zowel jongeren als jeugdwerkers zijn zich niet altijd bewust van hun mensenrechten. Rechten komen vaak pas ter sprake wanneer ze niet gerespecteerd of ingeperkt worden, als het al te laat is. Laat daarom als jeugdwerker mensenrechten meer aan bod komen: integreer ze in je houding, werking en activiteiten.

Hoe dan?

SONAR geeft je een stevig duwtje in de rug! Deze toolkit brengt aan de oppervlakte hoe jij nu al elke dag stappen zet voor mensenrechten. Want als jeugdwerker draag je op verschillende manieren je steentje bij aan de realisatie van mensenrechten van jongeren. Daarnaast geeft SONAR je wat bagage mee rond mensenrechten en bieden de werkvormen ondersteuning om activiteiten op te zetten met en door jongeren.

De toolkit bestaat uit: 

  • het boekje
  • werkvormen
  • een poster
  • kaartjes die je in je activiteiten kan gebruiken

Je kan al het materiaal gratis downloaden op de website van JINT.

Geen idee hoe er juist aan te beginnen?

Onze educatieve dienst helpt je graag op weg! 

Mail naar info@dharts.be en we geven je graag meer info.

De inhoud van de toolkit SONAR werd ontwikkeld door het Kenniscentrum Kinderrechten (Keki), in opdracht van JINT. Dit project werd mogelijk gemaakt door de Erasmus+-Jeugd en European Solidarity Corps subsidieprogramma’s.

Deel deze pagina: